Antep Fıstığı Yetiştiriciliği

Genel

Ekim-dikim ortamı hazırlayabilen, uygun gübreleme yapabilen, hastalık ve zararlılarla mücadele edebilen ve üretim tekniklerini kullanarak Antep fıstığı yetiştiren kişidir. 

Konu Başlıkları

 Üretim tekniklerini araştırmak

 Ekim dikim yerlerini hazırlamak
 Gübreleme yapmak
 Bitkilerde görülen zararlıları incelemek
 Hastalık, zararlılar ve yabancı otlarla mücadele yapmak
 Antep fıstığı yetiştirmek

İstihdam Alanları

Bahçecilik alanından mezun olan veya sertifika alan öğrenciler, seçtikleri dal/meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda

Sebze bahçeleri,
Seralarda çalışabilirler. 

Kayıt Koşulları (Yeterlilikler)

Okuma yazma bilmek veya ilkokul mezunu olmak.

Mesleğin gerektirdiği işleri ve yeterlikleri yapacak bedensel ve fiziksel özelliklere sahip olmak. 

MODÜLER PROGRAM

176 SAAT EĞİTİM SÜRESİ