Gaziantep Mutfağı

Genel

Bu programda kursiyerlere, hijyen ve sanitasyon kurallarına ve tekniğine uygun olarak; Gaziantep mutfağında kullanılan ham maddeleri tanıyabilme, yemek yapımı için gerekli malzemeyi seçebilme, bunları muhafaza edebilme, Gaziantep Mutfağı yemeklerini yöresel lezzetini bozmadan hazır hale getirebilme bilgi ve becerisi kazandırılır.

Konu Başlıkları

  • Kişisel bakım
  • İşe hazırlık
  • Hijyen ve sanitasyon
  • Besin öğeleri 1
  • Besin öğeleri 2
  • Gaziantep mutfağına özgü börekler
  • Gaziantep mutfağına özgü çorbalar
  • Gaziantep mutfağına özgü dolma ve sarmalar
  • Gaziantep mutfağına özgü kebaplar
  • Gaziantep mutfağına özgü köfteler
  • Gaziantep mutfağına özgü lahmacunlar
  • Gaziantep mutfağına özgü sade ve salçalı tencere yemekleri
  • Gaziantep mutfağına özgü yoğurtlu yemekler
  • Gaziantep mutfağına özgü evde yapılan tatlılar
  • Gaziantep mutfağına özgü cacıklar, piyazlar ve salatalar

İstihdam Alanları

Mesleğin gerektirdiği yeterlikleri kazanan bireyler, Yiyecek İçecek Hizmetleri sektöründe; Gaziantep mutfağı yemeklerini yapan tüm lokanta ve otellerde görev alabilirler.

Kayıt Koşulları (Yeterlilikler)

Okuma yazma bilmek veya ilkokul mezunu olmak. 

Mesleğin gerektirdiği işleri ve yeterlikleri yapacak bedensel ve fizikselözelliklere sahip olmak.

MODÜLER PROGRAM

264 SAAT EĞİTİM SÜRESİ